Blogg

Reaktor skriver om filmens magiska värld

Animation i Skåne och Blekinge

Region Skåne och Region Blekinge gör en kartläggning av animationsområdet genom att skicka ut en enkät till nyckelaktörer och bolag. Var med och påverka!

Ny chef på Filmregion Sydost

Ida Qvarnström är utsedd som tillförordnad chef för Filmregion Sydost.

Festival Spezial

Välkommen till en fantastisk heldag för alla som arbetar inom särskolan och som vill inspireras och lära hur kultur och skapande kan bli en del av undervisningen. Filmregion sydost arrangerar workshop i film och lurendrejeri och dagen avslutas med den fina turkiska filmen Fidan & Salhi.

Gör naturfilm i skolan! Träffa Safari Sverige.

Safari Sverige är ett filmprojekt som riktar sig till barn och unga mellan 10-26 år. 

BUFF 19-24 mars.

Äntligen BUFF igen! Förebilder är årets tema och festivalen visar 118 filmer från 46 länder.

Film och Samtal

Den 4 april bjuder vi på Filmregion Sydost tillsammans med Ronneby kommun och Ronneby kulturskola in till en fortbildningsdag på bion! Utgångspunkten för dagen är filmen ”Jordgubbslandet” som senare kommer erbjudas som skolbio för åk 8 och 9.

Se filmen Blodssystrar och träffa filmaren Malin Andersson.

Nu finns möjligheten att se den fantastiska filmen Blodssystrar och träffa filmaren Malin Andersson och huvudpersonen Julietta Yunusova på din skola. Med anledning av detta önskar vi dig välkommen på Filmcafé på AV-Media Kalmar län den 9 mars! Vi ser då Blodssystrar och samtalar med filmaren och regissören Malin Andersson.

Nominera årets barnbio!

Förra året firade utmärkelsen Årets Barnbio 5 år och fick in rekordmånga nomineringar från publiken. Nu har tiden kommit för att åter nominera den biograf ni tycker visar riktigt bra barnfilm och där de yngre besökarna känner sig extra varmt välkomnade! Priset är 15 000 kr och ett fint diplom till vinnande biograf.

Filmregion Sydost

Nu byter Reaktor Sydost namn till Filmregion Sydost! Alla telefonnummer är samma, och våra mailadresser ändras till förnamn@filmregionsydost.se. Vi kommer få era mail även om ni mailar till våra gamla adresser. Vi ber om överseende med att det tar ett tag att få rätt på alla digitala kanaler.

Stipendium delas ut till ung filmare i Emmaboda - sök!

Åke Franssons kulturpris utdelas vartannat år med start 2018 för dig som är 15-25 år. I år sker utdelningen i samband med Emmaboda Folkets Hus filmfest lördagen den 24 mars. Priset är på 5000 kronor.