Bild för Ida Qvarnström

Ida Qvarnström

Vad gör du på Reaktor? Jag är en sån där allt-i-allo-filmkonsulent! Mest jobbar jag med samarbetsprojekt och kommunikation. Jag håller i nätverket Filmsyster, och så hjälper jag till med teknik då och då. Jag jobbar också med att stärka arrangörskap i regionen inom film och digitala medier.

Bästa filmupplevelse? Det blir många såna när man jobbar på Reaktor! Både från filmproduktioner, skolprojekt och visningar. Men en gång för flera år sedan var det invigning av Film i Glasriket på Johansfors glasbruk. Det var istappar i glas som hängde överallt, häftig belysning och så var det premiär på "Låt den rätte komma in" på en enorm duk inför massor av folk där i den gamla industrilokalen. Hyttsill och andra trevligheter hörde såklart till. Men det var denna fantastiskt välgjorda (och passande film) i rätt inramning i en iskall industrilokal som jag verkligen minns! Och det minns jag med värme - faktiskt! 

Drömmen vore... Att alla fick uppleva filmens fantastiska värld.

Jag är stolt över... att jag tror att jag och mina kollegor har inspirerat många. Att få någon att våga förverkliga sin filmidé, att få igång ett arbete med filmpedagogik på en hel skola, att visa film på en ny plats med nya samarbeten, att peppa en ung filmare att söka in till en filmskola, skicka in sin film till festival, pitcha för SVT, det finns massor. Jag är glad och stolt när jag lyckas peppa och inspirera andra! Det är det som är mitt jobb!

När jag inte jobbar... så jobbar jag ändå, fast ideellt. Jag driver till exempel en kooperativ lanthandel ihop med många andra i byn där jag bor, och är ordförande för Filmregionerna. Men jag är ledig också, och då brukar jag rida fälttävlan, bada bastu, greja i trädgården eller åka på utflykt på min veteranmoped eller med min gamla volvo.

Epost: 
ida@reaktorsydost.se
Telefon: 
0733-477910
Skype: 
reaktor_ida
Twitter: 
@iqpic