Bild för Magnus Engvall

Magnus Engvall

Vad gör du på Reaktor? Jag är ansvarig för uppdraget Barn och Unga där en stor del av uppdraget vänder sig till skolan. Vi för en dialog med kommunerna i frågor som rör film och skolutveckling, film på fritidsverksamhet och kulturskola. Det kan vara satsningar på skolbio och fortbildning, att hjälpa till med ansökningar av stöd, förmedla kontakter och att lyfta fram bra verksamhet. 

Bästa filmupplevelse? När jag var med och riggade en förhandsvisning av Roy Anderssons Sånger från andra våningen ute på Alvaret på södra Öland. Det var en ljummen kväll i början av augusti år 2000. Roy var med på visningen och när vi sprang på varandra flera år senare var vi överens. Det var en magisk kväll!  

Drömmen vore... Att alla fick åka på filmfestival en hel vecka varje år tillsammans med familj och goda vänner, se massor av film från hela världen och sen träffas och prata om filmerna med varandra och äta glass. :-) 

 Jag är stolt över... dom lärare och skolledare som tillsammans med eleverna gör skolans vardag spännande, rolig och intressant och som tar in film och annan kultur i undervisningen.  

 När jag inte jobbar... hänger jag troligtvis på Öland, förmodligen vid en liten sjöbod på östra sidan eller vid stenkusten lite mer norrut. Är jag inte där så är jag gärna någonstans kring Möllan i Malmö eller iväg o kollar när sonen spelar fotboll. Engagerad och frälst i att arrangera visningar för Doc Lounge Kalmar och visa angelägna och nya dokumentärer lite varstans i Kalmar. 

Magnus Engvall. Filmkonsulent barn och unga. 

Epost: 
magnus@reaktorsydost.se
Telefon: 
0733477914
Skype: 
magnus_reaktor