Bild för Magnus Engvall

Magnus Engvall

Vad gör du på Reaktor? Jag är ansvarig för uppdraget Barn och Unga där en stor del av uppdraget vänder sig till skolan. Vi för en dialog med kommunerna i frågor som rör film och skolutveckling, film på fritidsverksamhet och kulturskola. Det kan vara satsningar på skolbio och fortbildning, att hjälpa till med ansökningar av stöd, förmedla kontakter och att lyfta fram bra verksamhet. 

Bästa filmupplevelse? När jag var med och riggade en förhandsvisning av Roy Anderssons Sånger från andra våningen ute på Alvaret på södra Öland. Det var en ljummen kväll i början av augusti år 2000. Roy var med på visningen och när vi sprang på varandra flera år senare var vi överens. Det var en magisk kväll!  

Drömmen vore... Att alla fick åka på filmfestival en hel vecka varje år tillsammans med nya och gamla vänner och familjer, se massor av fantastisk film från hela världen och efteråt träffas och prata om filmerna med varandra och äta glass. :-) 

 Jag är stolt över... dom lärare och skolledare som tillsammans med eleverna gör skolans vardag spännande, rolig och intressant och som tar in film och annan kultur i undervisningen.  

 När jag inte jobbar... hänger jag troligtvis vid en liten sjöbod på östra Öland. Är jag inte där så är jag någonstans kring Möllan i Malmö eller kanske i England o kollar på fotboll när Bristol City spelar. Engagerad och frälst i att arrangera visningar för Doc Lounge Kalmar som visar angelägna och nya dokumentärer lite varstans i Kalmar. 

Magnus Engvall. Filmkonsulent barn och unga. 

Epost: 
magnus@reaktorsydost.se
Telefon: 
0733477914
Skype: 
magnus_reaktor