Bild för Martin Eneborg

Martin Eneborg

Vad gör du på Reaktor? Jag är ansvarig för hela verksamheten och jobbar därmed med att leda, utveckla och följa upp allt som händer på Reaktor Sydost.

Bästa filmupplevelse? Att sitta i en av de mörka skinklädda fotöljerna på salong Victor på Filmhuset. Salongen är fylld med unga talangfulla filmskapare från hela Sverige. Det pirrar i hela kroppen. Snart ska jag som ung produktionsledare visa vår produktion på Svenska Filminstitutet och ta emot publikens respons. Mäktigt.

Drömmen vore att alla unga i våra skogar, utmed kusterna och på våra öar fick bada till naveln i kreativa och inspirerande äventyr. Självklart med fri tillgång till att uttrycka sig med rörliga bilder.

 Jag är stolt över alla magiska projekt som jag genom jobbet varit delaktig under mina år på Reaktor Sydost. Allt från att aktivt kasta in en kreativ trollformel under fem år över universitetet med stöd av KK-stiftelsen, satt över 100 kreativa producenter i verksamhet i Blekinge och utvecklat Demotekt med ungdomars egna alster på rikets bibliotek, räddat kvar Svt's produktion i Växjö under några år till alla magiska visningar av långfilmer i kulturhistoriska miljöer i vår region.

Stoltheten ligger i att genom att samarbeta med andra lyckas med det som ses som omöjligt. Men också i att det trots att det i endel fall inte blev som det var tänkt, så åstadkom vi ändå en rejäl skjuts för regionen i rätt riktning genom att bryta rutiner och öppna upp ögon. Insatser som bidar till en lite roligare och trivsammare region att bo, leva och verka i.

När jag inte jobbar så ser jag till att göra något helt annat. Då tar jag hand om sysslorna i hemmet, skapar tid för bara mig själv genom att motionerar och lägger en massa tid på att bidra till att utvecklar Hemvärnet och dess förmåga i Försvarsmakten.

Epost: 
martin@reaktorsydost.se
Telefon: 
0733477916