Bild för Martin Klevegård

Martin Klevegård

Vad gör du på Reaktor? Jag jobbar som projektledare för Filmriket, ett Allmännna Arvsfondens projekt för ungdomar mellan 12 - 19 år. I Filmriket gör vi framförallt tre saker – vi ser, pratar och gör film.

Bästa filmupplevelse? Ska jag välja en specifik filmupplevelse så måste det bli när jag som elvaåring såg Mitt Liv Som Hund för första gången. Filmen gjorde ett stort intryck på mig, även om jag inte riktigt förstod varför Ingmar i filmen hade så svårt att dricka mjölk. Jag minns att jag blev så inspirerad av filmen att jag började planera att bygga en liknande linbana med farkost som barnen hade i filmen, men till slut sa min pappa att det nog inte var en sådan bra idé. 

När jag inte jobbar...  Så försöker jag så fort tiden finns att göra egna filmprojekt, både dokumentärt och spelfilm i det kortare formatet. Jag tycker också mycket om att fota så ser ni en långhårig man med en kamera ute i naturen så kan det med stor sannolikhet vara jag. Sedan är jag också aktiv i Doc Lounge här i stan, en dokumentärfilmsklubb som visar dokumentärfilmer en gång i månaden. Just nu har Doc Lounge tagit en paus men vi planerar att starta igång i höst igen.

Epost: 
martin.klevegard@reaktorsydost.se
Telefon: 
0735-00 05 40