Om TellUs filmfestival

TellUs är en filmtävling för alla Smålands- och Blekinge-filmare. Tävlingen arrangeras av Reaktor Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköpings län – dina regionala resurscentrum för film! 

Din film på bio

Reaktor samverkar med regionens biografer kring visning av vinnarna, med lite tur vill de visa dessa som förfilm till deras ordinarie visningar.

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år visas vid riksfinalen på Novemberfestivalen i Trollhättan.

Tävlingsklasser

- 16-19 år

- 20-26 år

- Över 27 år

Rekommenderad längd ca 5 min (max 15 min). 

Din film

När du anmäler den så länkar du mot Youtube/Vimeo eller annat. Det är viktigt att du själv sparar en så högupplöst film som möjligt om du skulle bli en av de lyckliga vinnarna. Den kommer vi behöva om den ska visas på bio eller skickas vidare till riksfinalen på Novemberfestivalen.

Tävlingen

Deadline för anmälan är 28 augusti kl. 24.00.

Publiken ser på filmerna på denna webbsida och röstar fram vinnare i respektive kategori. Rösterna på denna hemsida viktas mot en professionell jurys röster. När de slås sammans har vi en vinnare i varje åldersgrupp! Röstningen öppnar kl. 09.00 den 21 augusti 2017. 

Dessutom nominerar en jury bestående av Reaktor och Film i Jönköpings län hederspris i olika genrer t.ex. musikvideo och dokumentärfilm och lyfter även fram andra prestationer så som t.ex. bästa manus, ljus eller skådespeleri.

Reaktor Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköpings län bjuder in till prisutdelning och visning av vinnarna under Carl International Filmfestival i Karlskrona. Vilket troligen sker den 9 september 2017.

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år går sedan vidare till Novemberfestivalen - riksfinalen i Trollhättan! 

Reaktor har ingen möjlighet att garantera att vinnande filmer visas som förfilm på regionens biografer. Det beror på hur väl bidragen passar biografens utbud. Men Reaktor och du som filmare gör alltid vårt bästa för att visning ska ske.