Om TellUs filmfestival

TellUs är en filmtävling för alla Smålands- och Blekinge-filmare. Tävlingen arrangeras av Reaktor Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköpings län – dina regionala resurscentrum för film!

I år har vi nöjet att presentera ett samarbete med Carl International Film Festival i KarlskronaPrisutdelningen ägerum som en del av festivalen! Vidare blir alla gratis ackrediterade till hela festivalen som nomineras till Novemberfestivalen eller är nominerade i tävlingsklassen "över 26 år". 

Din film på bio

Reaktor samverkar med regionens biografer kring visning av vinnarna, med lite tur vill de visa dessa som förfilm till deras ordinarie visningar.

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år visas vid riksfinalen på Novemberfestivalen i Trollhättan.

Tävlingsklasser

- 16-19 år

- 20-26 år

- Över 27 år

Rekommenderad längd ca 5 min (max 15 min). 

Regler

TellUs Filmfestival är en uttagning till Novemberfestivalen och för att delta du uppfylla Novemberfilmfestivalens regler...

Din film

När du anmäler den så länkar du mot Youtube/Vimeo eller annat. Det är viktigt att du själv sparar en så högupplöst film som möjligt om du skulle bli en av de lyckliga vinnarna. Den kommer vi behöva om den ska visas på bio eller skickas vidare till riksfinalen på Novemberfestivalen.

Tävlingen

Deadline för anmälan är 28 augusti kl. 24.00.

Publiken ser på filmerna på denna webbsida och röstar fram vinnare i respektive kategori. Rösterna på denna hemsida viktas mot en professionell jurys röster. När de slås sammans har vi en vinnare i varje åldersgrupp! 

Röstningen stänger den 4 september kl. 09.00 år 2017. 

Dessutom nominerar en jury bestående av Reaktor och Film i Jönköpings län hederspris i olika genrer t.ex. musikvideo och dokumentärfilm och lyfter även fram andra prestationer så som t.ex. bästa manus, ljus eller skådespeleri.

Prisutdelning

Reaktor Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköpings län bjuder in till prisutdelning och visning av vinnarna under Carl International Filmfestival i Karlskrona. Vilket sker den 9 september 2017 kl. 12.00. Vi börjar med en middag för vinnarna med sällskap (5 personer per film) på Scandic Karlskrona och sedan går vi till Karlskrona Konsthall på Borgmästargatan 17 för prisutdelning och visning av de tre vinnande filmerna. Arrangemanget på Konsthallen inleds med ett samtal om talangutveckling för att sedan övergå till prisutdelning. Denna del är öppen för alla som är intresserade!

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år går sedan vidare till Novemberfestivalen - riksfinalen i Trollhättan! 

Reaktor har ingen möjlighet att garantera att vinnande filmer visas som förfilm på regionens biografer. Det beror på hur väl bidragen passar biografens utbud. Men Reaktor och du som filmare gör alltid vårt bästa för att visning ska ske.